Home Stichting Bloemencorso Internationale belangstelling Corso Zundert gegroeid
Internationale belangstelling Corso Zundert gegroeid PDF Afdrukken E-mail

Zundert – Het afgelopen bloemencorso op 3 en 4 september was succesvol. Er waren ongeveer 80.000 bezoekers op de corsozondag. Het aandeel internationale bezoekers groeit sinds enige jaren, en is ook dit jaar weer toegenomen. Zo’n 25% van de tribunekaarten gaat naar het buitenland.

Als buitenevenement is het corso erg afhankelijk van het weer. De beslissing om te gaan kijken valt voor de meeste mensen op zondagochtend. Voor het eerst sinds enige jaren was het perfect corsoweer, ook op zondagochtend, zodat het lekker druk was. Naar schatting zo’n 80.000 mensen bekeken de stoet vanaf de tribune of de kant van de weg.

De aandacht vanuit het buitenland groeit nog steeds. Een kwart van alle tribuneplaatsen wordt bezet door buitenlandse gasten. De meerderheid komt uit Groot-Brittannië. In totaal is er een grote diversiteit aan nationaliteiten van binnen en buiten Europa. Al enige dagen vóór het corso waren er Amerikanen, Canadezen, Spanjaarden en Australiërs in Zundert, om de laatste voorbereidingen mee te maken. Op de corsozondag waren er bovendien bezoekers uit onder meer Koeweit, Qatar, Saoedi-Arabië, de Filipijnen, Oostenrijk en Rusland. Dit is mede te danken aan touroperators die dagtochten organiseren vanuit Amsterdam.

De stoet trok zondag zonder problemen. Het lijkt erop dat het besluit van vorig jaar, om de richting van de route aan te passen en zo een aantal lastige bochten te vermijden, zijn vruchten afwerpt. Ook de lekke band van buurtschap Poteind gooide geen roet in het eten. Poteind kon achteraan de stoet aansluiten zonder dat het oponthoud veroorzaakte.

Zoals steeds de afgelopen jaren, verschenen direct na corso foto’s van de wagens op websites en social media over de hele wereld.